trečiadienis, kovo 03, 2010

Citrina su kava

Gal saulės daugiau atsiras :)))

 

Mums reikės:
1 citrinos
kavos pupelių (gali būti aromatizuotos, tai priduos papildomą skonį likeriui)
4 v.š. cukraus
0,5 l degtinės.

Imame citriną, mažo peilio smaigaliuku įpjauname skylutes (kad tilptų kavos pupelė) ir į kiekvieną skylutę "įkišame" kavos pupelę. Labai giliai pjauti nereikia, kad kuo mažiau sulčių iš citrinos ištekėtų bebadant. Aš tiesiog mažu peiliuku duriu maždaug 0,5 cm ir dar įdurus peiliuką truputį pasuku. Taip pribadžius pilną citriną (kuo daugiau, tuo skaniau), dedame ją į 0,7 l arba 1 l stiklainį, supilame cukrų ir degtinę. Užsukame stiklainį, pažymime datą kada gaminome ir pastatome tamsioje vietoje. Laikyti reikia 3 (galima ir daugiau) mėn. Pirmą savaitę kas kokią antrą dieną vis ištraukiame stiklainį ir papvartome, nes cukrus ne iš karto ištirpsta.
Po trijų mėnesių persipilame į buteliuką ar grafiną (išeina apie 0,7 l) ir - SKANAUS

 
 
 

9 komentarai:

  1. Pamačius tiek citrinų, net žiaunas susuko:D
    Turėtų išeit gardus gėrimukas, bet 3 mėnesius laukt:o Aš per tiek laiko net pamirščiau, kad tokį užtaisiau:D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nepamirštum - anksčiau išragautum :))
    Sunkiausia šiame procese - išlaukti...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš degtinės iš viso nemėgstu, o vat toks likeriukas gal ir "vertas grieko" :) reiktų nusipirkti kavos pupelių ir išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu žinokitės susigundžiau, nusipirkau mieste citrinos, aromatinių kavos pupelių, degtinės dar nuo gimtadienio likę buvo, nu ir pasidirbau.. o kaip dabar rankos dioeviškai kvepia... mmmm... negaliu, kaip kvepia..

    P.S. pasidėjau giliai į spintą, kad nekiltų pagunda, tai Renata gausi priminti, kada jau bus galima "vartoti:, nes aš galiu pamiršti :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na kai vasara prasidės, tai jau galėsi ir naudoti :)) (Birželio 4 d.)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Žodžiu, taip: artimiausiu metu keliauju pirkti citrinos, dar reikia iš kažkur susiveikti degtinės, kavos pupelių turiu, nes tik iš tokių verdam kavą. Gaminsiu šitą likerį - turiu iš Rodo salos parsivežtą amforą tokiems reikalams. Ir tada per savo gimtadienį (kaip tik bus tiek laiko praėję, kiek reikia) skanausiu savo trauktinę! Smagumėlis!!! Mane šita idėja jau "veža" :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šiandien keliavau pirkti citrinų ir degtinės specialiai šiam gardėsiui. Namo grįžau tik su citrinomis, degtinę užmiršau. Rytoj vėl nusimato kelionė į parduotuvę. Būtinai išbandysiu šį receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. ar taip pat galima padaryti sitaip su naminuke?ar galima pakeisti vietoj citrinos i apelsina?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Erika, tikrai galima keisti į naminukę. Mama mano darydavo, bet aš nesu ragavusi. Ji sakė, kad skanu.
    Jei pakeisi citriną apelsinu tai jau bus visai kitoks gėrimas. Apelsinas saldus, neliks gėrime rūgštelės. Nors įsivaizduoju, kad taip pat turėt būti skanu. Kažkur internete buvau radusi ir tokį receptą - su apelsinu. Tada tik cukraus mažiau truputį dedasi, ir laikyti reikia trumpiau (apie 30 dienų).
    Bet kokiu atveju turėtų būti skanu :)

    AtsakytiPanaikinti